Pages

~ my nuff ~

Saturday, October 1, 2016

Selamat tahun baru 2016

Selamat tahun baru.... Dari shizuka...
Lama x online here.. now busy sbb study.. doakan shizuka akan berjaya menamatkan pengajian....

Salam tahun baru Dari shizuka n family. Semoga dipermudahkan segala urusan. Murah rezeki. Dan impian yang sentiasa positive.

Dan Ku pohon kemaafan Dari sahabat sahabat semua.... 

Friday, April 1, 2016

KHAWIN SELANGOR DAPAT RM500!!!

PROGRAM INSENTIF PERKAHWINAN BELIA


Assalamualaikum dan salam aurawhite... Kali ni nak sharing review sikit pasal 
CLICK HERE  ke website Insentif perkahwinan belia.. 

Hanya online application yeh... Permohonan Atas Talian  |click link tu untuk mohon yek|  lepas isi dengan lengkap korang kena print out... so kena sah bermautautin yek.. dan hantar skali dengan dokumen yang diperlukan.... ke alamat ada di bawah ni... 

korang juga boleh semak permohonan click here | masukan ic korang je|

Syarat Memperoleh Insentif.
Syarat-syarat adalah seperti berikut:
  1. Terbuka kepada semua kaum.
  2. Tiada sebarang had pendapatan.
  3. Lahir di Negeri Selangor atau telah bermastautin di Negeri Selangor selama 10 tahun (perlu pengesahan ADUN / Penghulu / Pengerusi JKKK / Pengerusi Taman).
  4. Sijil berhenti sekolah rendah / menengah bagi Pemohon yang bermastautin. (WAJIB)
  5. Pemohon Islam: Sijil Nikah yang berdaftar dengan Jabatan agama Islam Selangor atau mana-mana Jabatan Islam Negeri.
  6. Pemohon Bukan Islam: Sijil Pendaftaran Perkahwinan didaftarkan di Jabatan Pendaftaran Negara di semua cawangan Selangor atau Jabatan Pendaftaran Negara di setiap negeri.
  7. Perkahwinan kali pertama sahaja.
  8. Pengantin lelaki atau perempuan tidak melebihi usia 35 tahun semasa tarikh bernikah atau pendaftaran.
  9. Permohonan hanya terbuka kepada perkahwinan / pernikahan / berdaftar pada tahun SEMASA.
  10. Sah laku permohonan dalam tempoh 3 bulan bermula dari tarikh nikah (bagi pasangan Islam) atau tarikh daftar perkahwinan (bagi pasangan bukan Islam).
  11. Dokumen Sokongan perlu dihantar dalam tempoh dua (2) minggu dari Tarikh Pendaftaran Online (Dalam tempoh 3 Bulan dari tarikh nikah / daftar perkahwinan).
  12. PERMOHONAN HANYA SEKALI SAHAJA, SEBARANG RAYUAN TIDAK DILAYAN.

Dokumen Diperlukan.
Setiap permohonan yang memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan perlu mengemukakan dokumen seperti berikut:
  1. Salinan Kad Pengenalan pemohon. (WAJIB)
  2. Sijil Nikah bagi pemohon beragama Islam ATAU Sijil Pendaftaran Perkahwinan bagi pemohon bukan Islam. (WAJIB)
  3. Salinan muka hadapan buku simpanan akaun Tabung Haji bagi pemohon beragama Islam. (WAJIB)
  4. Salinan Sijil Berhenti Sekolah rendah dan menengah di dalam Negeri Selangor. (WAJIB)


Hubungi Kami

Seksyen Sektoral, Unit Perancang Ekonomi Negeri,
Tingkat 5, Bangunan SSAAS,
40503 Shah Alam, Selangor 
Telefon: +603-55447920 / +603-55447921 / +603-55447167
Faks: +603-55196706
Email: sektoral@selangor.gov.my


Wednesday, March 30, 2016

sikat Manusia Ynag sukar dijangka

Sikap Manusia....

Rasulullah bersabda yang bermaksud: "Barang siapa melepaskan salah satu
kesusahan dunia daripada seorang mukmin, maka Allah akan melepaskan salah
satu kesusahan hari kiamat darinya. Barang siapa memudahkan orang yang
dilanda kesulitan, maka Allah SWT akan memudahkannya di dunia dan

akhirat." (Hadis riwayat Muslim)

Memang susah hendak memuaskan hati semua orang tetapi itu bukan
penghalang bagi kita untuk berusaha dan sentiasa memperbaiki keadaan
menjadi lebih baik. Dalam hidup ini akan ada masa kita mengharapkan
pertolongan orang lain.

Kedewasaan ini, apa yang aku lihat, manusia penuh dengan sifat NEGATIVE!!!!. (sifat dengki, cemburu suka maki orang, suka jatuhkan orang, dan macam macam lagi) Mereka ini x suka tengok mereka lebih dari mereka...

Mereka ini nak nampak pada semua orang di dunia ni bahawa mereka hidup dalam kesempurnaan... tiada cacat cela!!! Mana ada siapa yang Perfect!!!.. Hanya ALLAH swt je.

Segala jenis tidak kira apa - apa jenis bentuk sekalipun mahupun hak - hak masing - masing mesti berkira, Tiada lebih tiada kurang.

 Kata kunci ialah kerjasama dan jangan berkira.... 
aziesizhuka. Powered by Blogger.